Standard   |     9 juni, 2016

Min bild av Bjuv

medarbetare vid datorer

Jag, som Lundabo, lärde känna Bjuvs kommun genom golfsporten när jag på tidigt åttiotal blev medlem på Söderåsens golfbana.  Här var det ett gott och lättsamt klimat, vännerna blev många. Under åren som medlem på Söderåsen fick jag också njuta av den svenska golfeliten som Jesper Parnevik, Johan Tumba, Mats Lanner m.fl. som spelade svensk tourtävling på Söderåsen under några år. En upplevelse som jag förundrats över när dessa sedan blivit världselit som Jesper Parnevik.

Drygt 30 år senare kommer jag tillbaka till kommunen när mitt uppdrag som medicinskt ansvarig sjuksköterska startade år 2008. Tyvärr hade jag inte hört så mycket bra reflektioner kring Bjuv innan jag började. Positiv och engagerad som jag är var det viktigt att lära känna kommunen för att skapa mig min egen bild.  Andan i Bjuv har för mig alltid varit god och välkomnande både bland tjänstemän och kommuninvånare.

När jag började mitt uppdrag fanns det en hel del att ta tag i och jag startade utvecklingståget i rask takt. När vi lämnade stationen så var det inte med en tydlig destination framför oss men framåt skulle vi. Kanske var det en sorts visionstankar redan då. Jag har alltid haft som motto att siktar man mot stjärnorna så når man i alla fall grantopparna.

Vägen har varit både skumpig, grusig och har haft sina kurvor. Men med hjälp av mod, engagemang och stort tålamod så har vi tillsammans idag satt Bjuv på kartan för kommunal vård och omsorg i Skåne.  Detta tack vare alla medarbetare som hjälpt till och förverkligat förbättringsvagnarna. I Skåne vet man var Bjuv ligger idag och vi är med och påverkar vård och omsorg både lokalt, regionalt och nationellt.

Och hur blev det för mig? Jag känner mig som en mycket stolt anställd i Bjuvs kommun uppe bland grantopparna!

Titti Gohed

Medicinskt ansvarig sjuksköterska

 Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *