Standard   |     2 juni, 2016

Min bild av Bjuvs kommun

 

brev medborgarundersökning

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag är uppvuxen i en annan liten skånsk ort inte allt för långt från Bjuv så visst har jag alltid känt till Bjuvs kommun. Jag har vetat att Findus ligger där, att kakelplattorna i Sidneys Operahus kommer därifrån och att det ligger nära den fantastiska naturen på Söderåsen men större än så har min bild inte varit.

För några år sedan fick jag höra mer om Bjuvs kommun. Genom mitt yrke inom barn och utbildning hörde jag att ”i Bjuv händer det”. I Bjuv sker utveckling och förändring. En resa är påbörjad och vill man vara med och förändra och skapa de bästa förutsättningarna för barn- och unga, så är det i Bjuv man ska vara.

För ett år sedan klev jag in på min nya arbetsplats och min bild av Bjuv har blivit större.

 

Jag ser stolta kommuninvånare och tjänstemän som vill och som vet att de kan. Jag ser personer som inte väntar på att någon annan ska ta första steget utan som vet att det krävs att varje enskild individ deltar. Jag ser människor som tänker och bemöter saker med positiv energi och inte med misstänksamhet och ”det kommer aldrig att gå-inställningen”.

Jag ser också en kommun med en del personer som inte tar ansvar, gömmer sig bakom någon annan, tycker och tänker men som tror att handlandet ligger på någon annans bord. Jag ser en offermentalitet där man tycker synd om sig själv för att man är där man är. Jag ser att man inte vågar säga ”vi är bra och vi vill och kan bli bättre!”.

Jag ser också att offermentaliteten är på väg bort. Det stolta och positiva tar över och det syns mer och mer. Min bild av Bjuv är nu att det är en kommun som tar plats…..i fler och fler sammanhang.

Lina Kenthsdotter-Persson

Kvalitetsutvecklare

 Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *