Standard   |     25 november, 2016

Vision 2030 – var med och forma ett helt samhälle

bjuv2030_logo_svartNär delar av världen går i en riktning mot enfald, slutenhet, intolerans och gör skillnad på människor, bestämmer sig politikerna i Bjuv för att vi ska gå i motsatt riktning. När ordförande igår kväll slog klubban i bordet och kommunfullmäktige därmed beslutade om Bjuvs nya vision, är det ett klart ställningstagande för ett Bjuv som ska utmärkas av mångfald, öppenhet, tolerans och alla människor lika värde.

Med beslutet igår kväll tar vi steget vidare och siktar både högre och längre. Och framför allt, vår nya vision är inte en slogan om en plats. Den är en tanke om hur vi vill att samhället ska vara hela tiden.

 

Vår nya vision beskriver både en riktning vi vill åstadkomma men också ett sätt att hela tiden vara.

Vi vill åstadkomma ”Puls i tryggheten” men, vi vill inte vänta till år 2030. Vi vill istället ha det levande i vårt sätt att arbeta, möta varandra i organisationen och våra invånare. Vi kan naturligtvis inte vänta och planera för att åstadkomma ”Jämlikhet i olikhet” om 10 år. Så förhåller vi oss nu i allt vi gör och det går inte att tala om ”Nästa generation i Fokus” som något vi ska ta itu med nästa mandatperiod. Det arbetet pågår reda.

Det riktigt innovativ a och fina med vår nya vision är att den formulerar både hur vi vill se att Bjuvs kommun och vår organisation utvecklas framöver, samtidigt som den uttrycker hur vi redan nu och framöver förhåller oss till varandra och verksamhetens utveckling.

Vår nya vision är helt enkelt ett strålande exempel på ”Kraft i Nyskapande” och ett av skälen till varför jag tycker det är ett privilegium att få arbeta i Bjuv.

Läs hela visionen här
bjuvs-kommun_vision-2030

Christer Pålsson
Kommunchef Bjuvs kommun

christer-palsson-svartvitKommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *